Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 00:40 - Боби Цанков в "Горещо": Пазят ме същите хора, които пазят премиера и президента
Автор: kaloian5 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 873 Коментари: 0 Гласове:
0



                                 image

Манол Велев, Радослав Янкулов и футболният мениджър Лъчезар Танев прали пари през радиоигрите на Боби Цанков. Това обявява за последно разстреляният скандален радиоводещ в предаването „Горещо" - с водещ Венета Райкова, по Нова телевизия. В събота бяха показани кадри, които се излъчват за първи път. Определени хора пращали пари, за да печелят двойно, разкрива пред Венета Райкова Боби Цанков.

За 1 месец се раздавали около 2 милиона лева, призна той, пише "Стандарт". Цанков категорично заявява, че Манол Велев е определял кой да печели в радиоигрите, като предварително е посочвал късметлиите. Когато веднъж отишъл при Манол Велев, който му е бил продуцент по това време, бизнесменът казал, че това е "малко наивно пране на пари". Лъчезар Танев и Радослав Янкулов също били в групата, която, по думите на Боби Цанков, го е използвала, а той е бил само маша в ръцете им. "Защо да се страхувам за живота си, аз съм взел мерки за сигурност", казва Боби Цанков в студиото на „Горещо".

   

Той твърди, че Манол Велев му е осигурявал и плащал охраната от НСО. Боби Цанков разказва още в излъчените кадри, че прокурор Славчо Кържев му казал, че делата му не са измама, а граждански правен проблем. Тогава магистратът поискал пари, за да му помогнат да се решат проблемите.

Цанков обаче се изплашил, че искат да го подведат за подкуп на прокурор и отказал сделката. След време, според думите му, всички дела са приключили, но никой не посмял да каже, че Цанков не е измамник. "Измамници са тези, които докараха страната ни до тук", коментира гостът на Венета Райкова. На въпрос на водещата дали не се страхува за живота си, гостът в студиото обясни, че е взел мерки, а ако му се случи нещо, то тогава всеки ще знае кой го е направил, защото той е споменал имената в предаването.

В неизлъчените кадри на "Горещо" Боби Цанков разказва и как се е почувствал по време на атентатите срещу него. Още през октомври 2003 г. избухнал първият взрив в дома му, за който почти никой не знаел. По-късно Цанков направил жилището си по-сигурно, като си монтирал бронирани прозорци. Бомбата не била за сплашване, а за убиване, казали следователите, които намерили частици ламарини, които били предназначени да се забият в тялото му. Взривът бил цяло кило, а обикновено, според Цанков, се залагало поне на половината.

"Издавам тази книга не за пари, аз имам бизнес", твърди Боби Цанков в неизлъчваните до събота кадри от "Горещо".

Според него до този момент в подобен вид книги е липсвал сюжет, диалози, а написаното било събрани материали от вестници. "Много държа тази книга да я издам и да покажа на обществото, че аз не съм мошеник", заявява убитият радиоводещ.

"Мен ме пазят същите хора, които пазят премиера, президента, главния прокурор и министрите. Когато влизаш някъде, трябва да влезеш сам, а охраната да е проверила всеки периметър предварително", разказа Цанков. По ирония, в кадрите в "Горещо" той дори споменава, че е лесно да се опази например един вход.

Цанков беше застрелян именно във вход на сграда на бул. "Александър Стамболийски" в София. 23 000 лв. е платено за убийството на Манол Велев, твърди още радиоводещият. Той знаел кой е искал бизнесменът да умре. Цанков казва също така, че шофьорът, който е возил Велев по време на покушението, е бивш служител на Никола Филчев, бивш главен прокурор на България. Когато разказал част от истината за прането на пари в съда по време на дело срещу него, съдебният състав се спогледал изплашено, разкриват още кадрите, излъчени по Нова тв. Никой от съдиите според Цанков не пожелал да се разпитат споменатите в схемата имена.
 

Цанков казва още, че състоянието на Манол Велев се подобрявало, вече не било толкова тежко и той можел да пише с ръката си, но съдът така и не пожелала разпит.





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kaloian5
Категория: Забавление
Прочетен: 157209
Постинги: 77
Коментари: 30
Гласове: 288
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930